خورشید مصنوعی چین رکورد تازهای زد
خورشید مصنوعی چین با عملکرد ۱۰۵۶ ثانیه در دمای نزدیک به ۷۰ میلیون درجه سانتیگراد موفق به ثبت یک رکورد جدید شد.
این طولانیترین زمان برای این نوع عملیات در رآکتورهای همجوشی “توکامک” است. همجوشی از این طریق، حجم گسترده و عظیمی از انرژی تولید میکند و این روند عکس روند شکافت هستهای است. در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانهای منتشر نمیشود و بدون آلودهسازی محیط زیست میتوان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت.
چین تاکنون حدود ۷۰۱ میلیون پوند برای این پروژه هزینه کرده و بیش از ۱۰۰۰۰ محقق چینی و خارجی با هم کار کردند تا “خورشید مصنوعی” یا “توکامک” را در این کشور راهاندازی کنند. چین امید دارد تا سال ۲۰۴۰ با حفظ دمای بیش از ۱۰۰ میلیون درجه و کارکردی طولانیتر، از این طریق برق تولید کند.
برای اینکه بتوان همجوشی هستهای، مشابه آنچه در خورشید رخ میدهد، را روی زمین شبیهسازی کرد ایزوتوپهای هیدروژن درون دستگاه توکامک یا خورشید مصنوعی قرار میگیرند تا در شرایط پلاسما، یونها و الکترونها از هم جدا شوند و یونها در دمای بالا نگهداری شوند. در جریان همجوشی، هیچ گاز گلخانهای منتشر نمیشود و بدون آلودهسازی محیط زیست میتوان به انرژی پاک و قابل دسترس دست یافت.
توکامک دستگاهی است که با استفاده از میدان مغناطیسی، پلاسما را در محفظهای دونات شکل به دام میاندازد. در واقع درجه حرارت پلاسما به حدی بالا است که هیچ ماده جامدی نمیتواند آن را تحمل کند، در نتیجه دانشمندان از میدانهای مغناطیسی برای توان کنترل قدرت همجوشی استفاده میکنند.